Hennepkwekerij – advocaat nodig?

Na ontdekking van een hennepkwekerij, is het verstandig om direct een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. U krijgt namelijk te maken met verschillende instanties:

De straffen voor hennepteelt vallen bij een hennepkwekerij van beperkte omvang vaak nog mee, maar naast de straf krijgt u in de meeste gevallen ook nog eens een ontnemingsvordering van enkele tienduizenden euro's.

Hennepkwekerij in de wet

Het bezit van een hennepkwekerij is strafbaar gesteld in artikelen 3B en 3C Opiumwet, onder de volgende handelingen:

  • Telen: het kweken van de hennepplanten
  • Opzettelijk aanwezig hebben: het enkele bezit van de planten

Verweren bij hennepkwekerij

Wanneer u wordt vervolgd omdat u een hennepkwekerij hebt gehad, kunt u hier vaak nog goed verweer tegen voeren. Wij zetten de belangrijkste verweren voor u op een rijtje:

Informatiebrochure politieverhoor hennepkwekerij

Ter voorbereiding op het politieverhoor na ontdekking van een hennepkwekerij hebben wij een uitgebreide informatiebrochure opgesteld. De brochure ‘politieverhoor hennepkwekerij en ontnemingsvordering‘ kunt u direct online bestellen. De informatiebrochure bevat alle informatie, tips en adviezen die u nodig heeft voor het politieverhoor na ontdekking van de hennepkwekerij.

De informatiebrochure is volledig geactualiseerd. De laatste wetswijzigingen en jurisprudentie mbt hennepkwekerijen zijn in de brochure verwerkt. De informatiebrochure bereidt u volledig voor op het aanstaande politieverhoor, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op de wettelijke vereisten voor een bewezenverklaring van het opzettelijk aanwezig hebben van een hennepkwekerij en/of het telen van hennep en de vragen die u in dat kader kunt verwachten. In de informatiebrochure hebben wij de juridische materie zo simpel mogelijk voor u uitgelegd, zodat het voor een ieder begrijpelijk is. De brochure is hierdoor goed leesbaar.

Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Advocaat nodig?

Bent u gepakt wegens een hennepkwekerij of moet u binnenkort op verhoor komen bij de politie voor het telen of het bezit van hennepplanten? Laat u dan altijd bijstaan door een gespecialiseerde hennepadvocaat. Hennepzaken zijn een specialisme binnen het strafrecht. Niet iedere advocaat is in staat om u de deskundige bijstand te verlenen die u nodig hebt.

Binnen het StrafrechtadvocatenNetwerk hebben wij een aantal gespecialiseerde hennepadvocaten geselecteerd die u direct kunnen bijstaan nadat bij u een hennepkwekerij is ontdekt. De bij ons aangesloten advocaten werken ook pro deo en voor zover u niet in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, profiteert u via ons netwerk van een zeer voordelig websitetarief.

Aanmelden nieuwe hennepzaak 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden