Verlaten plaats ongeval – advocaat nodig?

Bij het verlaten van de plaats van een verkeersongeval gaat het erom dat u na betrokkenheid bij een verkeersongeval de plaats hebt verlaten zonder uw identiteit en de gegevens (o.a. verzekering) van het voertuig bekend te maken of dat u een ander in hulpeloze toestand hebt achtergelaten. Wordt u verdacht van verlaten plaats ongeval, neem dan contact met ons op. Wij verwijzen u door naar een van onze in verkeersstrafrecht gespecialiseerde advocaten. De advocaat neemt binnen 24 uur contact met u op. Met de advocaat bespreekt u alle mogelijkheden voor rechtsbijstand; ook pro deo rechtsbijstand van een advocaat is mogelijk. 

Verlaten plaats verkeersongeval

Het verlaten van de plaats van het verkeersongeval is strafbaar gesteld in art. 7 WVW’94. Dit artikel luidt als volgt.

“Het is degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt, verboden de plaats van het ongeval te verlaten indien:
a. bij dat ongeval, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander is gedood dan wel letsel of schade aan een ander is toegebracht;
b. daardoor, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander aan wie bij dat ongeval letsel is toegebracht, in hulpeloze toestand wordt achtergelaten.

Verweren bij verlaten plaats verkeersongeval 

Tegen de verdenking van het verlaten van de plaats van het verkeersongeval is onder omstandigheden goed verweer te voeren:

  • Verdachte is nooit de bestuurder geweest van het voertuig
  • Niets gemerkt van het verkeersongeval (alleen mogelijk bij minimale schade)
  • Wel identiteitsgegevens achter gelaten
  • Zichzelf gemeld bij de politie binnen 12 uren

Advocaat nodig?

Wordt u verdacht van het verlaten van de plaats van het verkeersongeval en moet u binnenkort op verhoor komen bij de politie of hebt u een dagvaarding ontvangen voor een OM-zitting of een zitting bij de politierechter? Laat u dan altijd bijstaan door een in het verkeersstrafrecht gespecialiseerde advocaat

Binnen het StrafrechtadvocatenNetwerk hebben wij een aantal gespecialiseerde advocaten geselecteerd die u direct kunnen bijstaan De bij ons aangesloten advocaten werken ook pro deo en voor zover u niet in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, profiteert u via ons netwerk van een zeer voordelig websitetarief.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden