Dagvaarding kinderrechter

Heeft u een dagvaarding ontvangen een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de kinderrechter? Bij de kinderrechter moet u verschijnen als u voor uw 18de een strafbaar feit hebt gepleegd.

Dagvaarding kinderrechter - verplicht verschijnen

Als u een dagvaarding hebt ontvangen om bij de kinderrechter te komen dan bent u ook verplicht om daar te verschijnen. Ook de ouders van de minderjarige verdachte zijn verplicht om bij de kinderrechter te verschijnen nadat ze een oproeping hebben ontvangen.

Bent u verhinderd en kunt u niet op het op de dagvaarding vermelde tijdstip bij de kinderrechter verschijnen, vraag dan of uw advocaat een verzoek tot aanhouding doet.

Dagvaarding kinderrechter - pro deo advocaat

Wanneer een minderjarige verdachte is gedagvaard om bij de kinderrechter te verschijnen, heeft hij/zij altijd recht op een gratis pro deo advocaat. Er hoeft dan ook geen eigen bijdrage te worden betaald. Niet iedere pro deo advocaat is echter even deskundig. Bent u niet tevreden over uw pro deo advocaat, twijfelt u over diens deskundigheid of wilt u liever geen risico nemen en direct een ervaren jeugdstrafrechtadvocaat inschakelen? Meld uw zaak dan aan via de website. Wij brengen u vervolgens in contact met een gespecialiseerde advocaat die uw zoon of dochter  eveneens volledig gratis zal bijstaan.

> Aanmelden nieuwe zaak

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden