Dagvaarding kinderrechter

Heeft u een dagvaarding ontvangen een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de kinderrechter? Bij de kinderrechter moet u verschijnen als u voor uw 18de een strafbaar feit hebt gepleegd.

Dagvaarding kinderrechter - verplicht verschijnen

Als u een dagvaarding hebt ontvangen om bij de kinderrechter te komen dan bent u ook verplicht om daar te verschijnen. Ook de ouders van de minderjarige verdachte zijn verplicht om bij de kinderrechter te verschijnen nadat ze een oproeping hebben ontvangen.

Bent u verhinderd en kunt u niet op het op de dagvaarding vermelde tijdstip bij de kinderrechter verschijnen, vraag dan of uw advocaat een verzoek tot aanhouding doet.

Dagvaarding kinderrechter - pro deo advocaat

Wanneer een minderjarige verdachte is gedagvaard om bij de kinderrechter te verschijnen, heeft hij/zij altijd recht op een gratis pro deo advocaat. Er hoeft dan ook geen eigen bijdrage te worden betaald. Niet iedere pro deo advocaat is echter even deskundig. Bent u niet tevreden over uw pro deo advocaat, twijfelt u over diens deskundigheid of wilt u liever geen risico nemen en direct een ervaren jeugdstrafrechtadvocaat inschakelen? Meld uw zaak dan aan via de website. Wij brengen u vervolgens in contact met een gespecialiseerde advocaat die uw zoon of dochter  eveneens volledig gratis zal bijstaan.

> Aanmelden nieuwe zaak

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden