Dagvaarding kantonrechter

Hebt u een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de kantonrechter in verband met een strafbaar feit? Een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat kan u tijdens de zitting bij de kantonrechter bijstaan. In de volgende zaken kunt u gebruik maken van een pro deo advocaat als een een dagvaarding hebt ontvangen voor de kantonrechter:

Dagvaarding kantonrechter - rijden zonder geldig NL rijbewijs (art. 107 WVW)

Indien u een dagvaarding bij de kantonrechter hebt ontvangen wegens het rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs, hebt u recht op pro deo rechtsbijstand van een advocaat indien u het risico loopt dat de kantonrechter u veroordeeld tot een onvoorwaardelijke hechtenis. Dit is het geval wanneer er sprake is meerdere, of eerdere overtredingen wegens rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs.

Dagvaarding kantonrechter - niet voldoen aan verzekeringsplicht  (art. 30 WAM)

Indien u een dagvaarding bij de kantonrechter hebt ontvangen wegens het niet voldoen aan de verzekeringsplicht (het niet verzekerd hebben van uw auto, motor, bromfiets, etc) hebt u recht op pro deo rechtsbijstand van een advocaat indien u het risico loopt dat de kantonrechter u veroordeeld tot een onvoorwaardelijke hechtenis. Dit is het geval wanneer er sprake is meerdere, of eerdere overtredingen wegens het niet verzekerd hebben van een motorrijtuig.

Dagvaarding kantonrechter - > 50 km/u te hard rijden

Indien u een dagvaarding bij de kantonrechter hebt ontvangen wegens te hard rijden, waarbij u de snelheid met meer dan 50 km/u hebt overschreden, is ons advies om altijd een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat mee te nemen naar de zitting. Vanaf de 50 km/u te hard loopt u het risico om tot een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 2 maanden of meer te worden veroordeeld, ook de eerste keer al.

Indien u in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand van een advocaat, kunnen wij dit voor u aanvragen. Dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen in het peiljaar. Indien u niet in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand, kan de rechtsbijstand worden verleend op basis van het speciale websitetarief.

Meer informatie te hard rijden (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Meer informatie rijbewijs ingevorderd wegens snelheid (Rijbewijs-ingevorderd-snelheid)

Dagvaarding kantonrechter - gevaarlijk rijgedrag

Indien u een dagvaarding bij de kantonrechter hebt ontvangen wegens gevaarlijk rijgedrag, is ons advies om altijd een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat mee te nemen naar de zitting. In sommige gevallen is er goed verweer te voeren met kans op vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging wegens afwezigheid van alle schuld.

Indien u in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand van een advocaat, kunnen wij dit voor u aanvragen. Dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen in het peiljaar. Ook wordt er gekeken of de zaak bijzonder feitelijk of juridisch ingewikkeld is, dan wel dat er zwaarwegende belangen spelen (bijv. risico van een ontzegging van de rijbevoegdheid). Indien u niet in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand, kan de rechtsbijstand worden verleend op basis van het speciale websitetarief.

> Gevaarlijk rijgedrag (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Gevaarlijk rijgedrag (01-strafrecht-advocaat.nl)

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden