Voorarrest politiebureau

Na aanhouding zal een verdachte worden overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij in de eerste fase van het voorarrest. Op het politiebureau zal de verdachte worden verhoord over het strafbare feit waarvan hij wordt verdacht. Zolang er een onderzoeksbelang bestaat of wanneer de officier van justitie de verdachte wil voorgeleiden aan de rechter-commissaris en een vordering tot bewaring wil doen, zal de verdachte op het politiebureau in voorarrest moeten blijven.

Duur voorarrest politiebureau

De duur van het voorarrest op het politiebureau is beginsel maximaal 3 dagen en 15 uren. Onder bepaalde omstandigheden mag de inverzekeringstelling worden verlengd met nog een periode van 3 dagen indien de officier meer tijd nodig heeft voor het onderzoek.

Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat weet vaak wat hij kan doen om de duur van het voorarrest op het politiebureau zo kort mogelijk te houden. De lijntjes met ZSM (het Openbaar Ministerie) zijn kort en de advocaat weet hoe hij een officier kan bewegen om het voorarrest te beëindigen.

Fase voorarrest politiebureau

Het voorarrest op het politiebureau bestaat uit twee fasen:

  • Ophouden voor verhoor
  • Inverzekeringstelling

Doel voorarrest politiebureau

Het voornaamste doel van het voorarrest op het politiebureau is het verhoren van de verdachte. De verdachte wordt in een relatief korte tijd meerdere keren door de politie verhoord. Het is voor de verdachte een intensieve en erg belangrijke periode in de strafzaak. Het is belangrijk dat de verdachte zwijgt of een goede verklaring aflegt. Deskundige rechtsbijstand van een goede strafrechtadvocaat is een must!

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden